Microsoft | Windows XP

Na meer dan twaalf jaar ondersteuning, kwam er op 8 april 2014 een einde aan Windows XP. Iets dat iedereen altijd zal onthouden is bureaubladafbeelding “Bliss”, met de groene heuvels en de blauwe lucht. Maar… Verdiende deze foto niet een waardig afscheid?! Wij vonden van wel!

Hoe ziet deze plek er in het echt uit? Waar is deze foto genomen en door wie? De visual storyteller in ons stelde al deze vragen en het werd tijd om deze te beantwoorden. Na een kort onderzoek kwamen we erachter wie de foto had gemaakt en waar hij dit had gedaan. Maar tot onze grote schrik, hield de informatievoorziening daar ook op. Nergens een verhaal over deze iconische afbeelding.

Dat was het moment waarop wij dachten: “Als er nog geen verhaal van is, dan gaan wij deze maar maken. Zie het als een “momentary bliss”, een gelukzalig gevoel, voor ons als visueel verhalenverteller. En dus reisden we af naar Napa Valley, iets ten noorden van San Fransisco, om af te spreken met de fotograaf. Charles O’Rear.

We lieten een eerste ruwe opzet van dit verhaal zien aan onze social media vrienden van Dorst&Lesser, die het verhaal vervolgens deelden met Microsoft Nederland. Vanaf dat moment, de laatste dag van ondersteuning voor Windows XP, nam het verhaal een enorme vlucht en vond zijn toevlucht in de harten van vele gebruikers over de hele wereld. Op YouTube gaf een gebruiker het commentaar wat we allemaal wel voelden: “Het lijkt wel alsof er een ninja uien aan het snijden is rondom mijn ogen!”

We hadden nooit gedacht dat dit idee zo’n groot avontuur zou worden en zou resulteren in onze eerste ‘viral’. Meer dan 1.000.000 views binnen een dag! Zo zie je maar weer: een online video hoeft niet minder dan een minuut lang te zijn. Alles wat je nodig hebt, is een goed verhaal!

Chuck, nogmaals erg bedankt voor de goede zorgen!

Bekijk de video op YouTube

Klant

Microsoft Nederland

Werk

Concept | Productie | Post-productie

Productie

Compleet in-house

Trivia

De locatie waar de bekende foto genomen is, ligt aan een van de meest gevaarlijke wegen in Californië