Renault | Design Award 2019

Iedere twee jaar organiseert Renault in Nederland een online ontwerp campagne. Voor de derde keer op een rij, werden wij gevraagd om hier een online web serie voor te creëren en te produceren. Dit jaar nodigde Renault iedere Nederlander uit om met hun eigen idee te komen voor de auto van de toekomst. Hoe denken zij dat auto’s er in 2030 uit gaan zien?

Uit alle inzendingen werden door een driekoppige jury, onder leiding van Laurens van den Acker (Executive Vice President Corporate Design), drie finalisten gekozen. Zij werden door Tim Senders (bekend van KRO-NCRV “Streetlab) uitgenodigd om hun idee verder uit te werken. In drie afleveringen nam hij met de kandidaten de ideeën door en vroeg hen naar hun visie op de toekomst. Om dit idee te visualiseren, konden de kandidaten samenwerken met auto ontwerper Ruben Ooms.

In de laatste aflevering, gefilmd op de Dutch Design Week 2019 in Eindhoven, koos Laurens van den Acker de winnaar. Deze persoon (Arne Bijsterbosch) won een jaar lang 100% elektrisch rijden in de nieuwe Renault ZOE.

Klant

Renault Nederland

Videos

24

Werk

Verhaal | Productie | Post-productie